Buitenlandse student

Voor (internationale) studenten is een Student-assistentschap een leuke en leerzame manier om een extra zakcentje bij te verdienen. Voor studenten met een Europese nationaliteit zitten hier geen restricties aan, voor studenten met een niet-Europese nationaliteit zijn er een paar zaken waar u rekening mee dient te houden als u hem/haar wilt aanstellen als Student-assistent.

Voor niet-Europese studenten moeten wij een Tewerkstellingvergunning (TWV) aanvragen bij het UWV. Onze ervaring is dat het ongeveer 2 weken (maximaal 5 weken) duurt voor we de bevestiging van UWV ontvangen en uw student aan de slag kan. Om de aanvraagprocedure voor een TWV in gang te zetten moet de student bij ons langskomen met de volgende originele documenten:

  • verblijfsvergunning
  • BSN nummer
  • IBAN bankrekeningnumer

Wij zullen de aanvraagprocedure direct starten. Zodra we de TWV hebben ontvangen, nemen we contact op met de student zodat die bij ons langs kan komen om de registratie bij FlexDelft te voltooien. Uw niet-Europese Student- assistent kan nu voor maximaal 16 uur per week aan de slag.

Wij vragen een TWV aan voor de duur van 1 jaar. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het aanstellen van een niet-Europese Student-assistent. U kunt deze Student-assistent volgens dezelfde procedure aanmelden als een student met Europese nationaliteit.

Studeert uw niet-Europese Student-assistent op korte termijn af? Houdt er dan rekening mee dat zodra uw student zich uitschrijft aan de TU, zijn TWV hiermee automatisch via rechtswege wordt beëindigd.

Wilt u iemand die een niet-Europese nationaliteit heeft in een andere functie dan Student-assistent aanstellen? Vaak is dit geen probleem maar om latere teleurstelling te voorkomen, vragen wij u ons altijd een scan van het verblijfsdocument te mailen zodat wij dit kunnen controleren. Medewerkers met een Europese nationaliteit hebben geen werkvergunning nodig om legaal te werken in Nederland.