Opdrachtgevers

Mogelijkheden

FlexDelft is het interne payrollbureau van de TU Delft. Wanneer u zelf de werving & selectie van een flexwerker heeft gedaan, zal FlexDelft deze verlonen (op de payroll plaatsen). Bijvoorbeeld student assistenten en tijdelijke medewerkers. Indien Adecco, Randstad of Unique de werving & selectie heeft gedaan, kan een flexwerker na 500 gewerkte uren kosteloos worden overgenomen door FlexDelft. De flexwerker komt daarmee in dienst van FlexDelft en wordt te werk gesteld voor bepaalde tijd of de duur van een project bij de TU Delft.

Neem bij overname van regulier medewerker (geen studenten) altijd eerst contact met ons op, in sommige gevallen is overname namelijk niet mogelijk in verband met opvolgend werkgeverschap.

Contractvormen

Wanneer kiest u voor FlexDelft?

Situatie:

  • Een student gaat werken voor een faculteit of dienst
  • Een reguliere medewerker werkzaam voor minder dan een half jaar.
  • Een reguliere medewerker gaat flexibel werken

Bij bovenstaande situaties is FlexDelft de oplossing. Wij schrijven de desbetreffende persoon in. Hij of zij kan de gewerkte uren wekelijks declareren. De medewerker krijgt betaald over de daadwerkelijk gewerkte uren. Wij bouwen reserveringen op voor de student of medewerker, te weten vakantiegeld en vakantiedagen. U kunt ervoor kiezen om een student automatisch te laten uitbetalen of middels werkbriefjes.

FlexDelft Detacheringen

Wanneer een reguliere medewerker tewerkgesteld wordt voor minimaal 6 maanden voor een vast aantal uur per week, kunt u gebruik maken van FlexDelft Detacheringen.

De medewerker krijgt maandelijks uitbetaald. Daarnaast wordt de medewerker aangemeld bij het ABP. Wij bouwen daarnaast reserveringen op voor de medewerker, te weten vakantiegeld, vakantiedagen en eindejaarsuitkering. Het ziektegeld is voor eigen risico. Voor meer informatie kunt u mailen naar fdd@tudelft.nl