Studenten buiten de EU

Buitenlandse studenten mogen in Nederland werken als zij in het bezit zijn van een geldige verblijfsvergunning voor studie en een door FlexDelft aangevraagde tewerkstellingsvergunning (TWV).  Dit geldt voor buitenlandse studenten van buiten de EER (Europese Economische Ruimte). Pas wanneer de TWV afgegeven en verstuurd is kan de student aan de slag voor maximaal 10 uur per week.

De student komt bij ons langs en dient de volgende documenten mee te nemen: Paspoort,  Verblijfsvergunning, Bewijs van inschrijving huidig collegejaar en BSN nummer.

Wij vragen de tewerkstellingsvergunning aan bij het UWV. Dit duurt maximaal 5 weken. De ervaring leert dat wij doorgaans binnen 2 weken de TWV binnen hebben. Zodra deze is afgegeven, stellen wij de student op de hoogte. De student kan alleen werken in de periode dat de tewerkstellingsvergunning geldig is en daarnaast mag maximaal 10 uur per week werken.

Let op: Een student mag pas werkzaam zijn, wanneer de tewerkstellingsvergunning afgegeven is voor maximaal 10 uur per week.