Werkwijze FlexDelft

Arbeidsverhoudingen

FlexDelft is juridisch werkgever en TU Delft is opdrachtgever. Jij bent werkzaam als medewerker.

Aanmelding Student Assistenten

Voor de administratieve afhandeling is een aanmeldformulier noodzakelijk. Deze ontvang je van de TU Delft (afdelingssecretariaat). Neem dit document mee naar FlexDelft als je je komt inschrijven. In sommige gevallen worden de aanmeldformulieren al direct naar ons gemaild.

Marketing & Communicatie activiteiten

Heb je voor Marketing & Communicatie een opdracht uitgevoerd? Bijvoorbeeld geholpen bij een open dag, meeloopdag of voor Team Robin gewerkt, dan heb je geen aanmeldformulier nodig.

Salaris

Het salaris is afhankelijk van de opdracht. Wij communiceren altijd bruto salaris en wij betalen netto bedragen uit. Een netto bedrag is afhankelijk van de loonbelasting die je moet afdragen en het aantal uur dat je werkt. Hoe meer je werkt, hoe meer belasting je afdraagt.

Paspoort/ ID Kaart

Wij hebben een geldige legitimatie (geen rijbewijs, geen kopie) nodig voor uitbetaling. Verloopt je paspoort of ID kaart dan hebben wij een nieuw legitimatiebewijs nodig. Let op: een kopie of scan per mail mogen wij niet accepteren. Is je paspoort verlopen, kom dan langs met een nieuw exemplaar, wij hebben voor de uitbetaling een geldige legitimatie nodig.

Inschrijving

Kom, zodra je een aanstelling hebt, langs bij FlexDelft. Tijdens onze openingstijden kan je zonder afspraak terecht bij ons kantoor in de Faculteit Industrieel Ontwerpen. Wij maken tijdens de inschrijving een scan van je paspoort en noteren je NAW gegevens. Daarnaast vul je een loonbelastingformulier in, daarop kan je aangegeven of je loonheffingskorting wilt ontvangen. Loonheffingskorting kan je toepassen bij 1 werkgever.

Uitbetaling

Wij hanteren een wekelijkse betaling. Nadat je inschrijving compleet is ontvang je van ons inloggegevens voor de webportal waarin je gewerkte uren per week kunt declareren. In jouw persoonlijke pagina zie je een overzicht van de weken die nog openstaan voor declaratie. Nadat je de uren hebt ingevuld en bevestigd, moet jouw werkgever de uren goedkeuren en kunnen jouw gewerkte uren uitbetaald worden. Probeer je urendeclaraties vóór het weekend in te dienen, dan heeft jouw werkgever genoeg tijd om de uren goed te keuren. Let op: wij verlonen 1 maal per week op dinsdag. Van elke declaratie ontvang je ook een loonstrook per mail. In verband met feestdagen kan het zijn dat de verloning op een andere dag valt, dit zal altijd gemeld worden op deze website.

Meerdere opdrachten

Heb je meerdere opdrachten? Let dan goed op dat je de declaratie bij de juiste opdracht in de urenportal invult. Je kan uren online slechts 1x indienen en niet zelf corrigeren. Mocht je onverhoopt toch een declaratie fout indienen neem dan contact met ons op zodat wij deze tijdig uit het systeem kunnen verwijderen.

Reserveringen

Wanneer je gewerkt hebt, bouw je automatisch reserveringen op. Te weten: vakantiegeld en vakantie uren. Vakantie uren kan je desgewenst opnemen door dit op jouw online declaratie aan te geven. Vakantiegeld wordt eind mei uitbetaald. Wanneer je opdracht is afgelopen of je 6 weken geen urendeclaratie hebt ingediend, ontvang je een eindafrekening, dit houdt in dat je alle openstaande vakantiedagen en gelden uitbetaald krijgt.  

Feestdagen

Werk je normaal gesproken op een feestdag? Dan kan je de volgende officiële feestdagen declareren. Deze worden dan door FlexDelft vergoed wanneer je de afgelopen 13 weken ook op die dag hebt gewerkt. Nieuwjaarsdag, 2e paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag 2e Pinksterdag en beide Kerstdagen zijn officiele feestdagen.

Ziek

Werk je structureel bij TU Delft en ben je ziek? Meld dit dan telefonisch voor 09.00 uur bij je opdrachtgever en bij FlexDelft. Wij zullen je ziekmelden bij de aangesloten Arbo-dienst. Ben je weer beter? Meld dit dan ook bij FlexDelft via ons telefoonnummer: 015 278 7765 (bereikbaar op werkdagen vanaf 8.30 uur).

Geheimhouding

Tijdens een opdracht kan het voorkomen dat je informatie krijgt die als vertrouwelijk wordt beschouwd. Dat zal in het algemeen het geval zijn bij alle informatie over producten en projecten. Net als de vaste werknemers van het bedrijf ben je in zo’n geval verplicht tot volstrekte geheimhouding van deze informatie.